Bingotips för erfarna spelare

No Comments

Om du känner till grunderna i bingo men vill kunna mer har du hamnat rätt. Att lära sig bingo är enkelt och de flesta kan vara med och spela. Det sägs att bingo har varit ett folknöje ända sedan 1500-talet. Ett spel med så gamla anor innebär att många människor har arbetat fram strategier som kan förhöja spelupplevelsen och öka dina vinstchanser. Bingo är ett så kallat hasardspel, vilket betyder att turen är det avgörande för utgången. Det krävs ingen eller liten skicklighet för att vinna. Dock finns det några tips som kan hjälpa dig på vägen. Lär dig också om olika varianter av spelet.

När bingo gjorde sitt intåg på nätet innebar det att fler varianter tillkom. En omgång kan ta relativt lång tid i fysiska bingohallar men tempot är ofta högt online. Gillar du ett högt tempo ska inte missa varianten som går under det engelska namnet speed bingo. Den finns på flera casinosidor i olika utföranden. I en variant krävs det endast tre eller fyra nummer i rad för att du ska vinna, därmed ökar chanserna mot ett vanligt spel. I ett annat spel gäller det att vara snabb med fingrarna. Där vinner den som först klickar i rätt nummer på sin bricka med hjälp av datormusen.

Strategier och val av spel

De flesta som spelar gör det antagligen för spänningens skull men nog är det roligt att vinna en slant också. För att öka chanserna till vinst kan du följa vissa tips och strategier. Det första tipset är val av bingorum. Försök välja ett med få deltagare. Det gör nämligen att vinstpotten blir högre. Försök lära dig vilka tider som hallarna brukar vara mest folktomma samt på vilka sidor. Detta tips gäller dock inte alla onlinehallar. En del sidor reglerar potten efter hur många spelare som deltar. Det är alltså viktigt att läsa igenom reglerna ordentligt för den aktuella sidan innan du lägger din satsning på bingospelet.

Fasta jackpottar

Fasta jackpottar innebär att vinstpotten inte avgörs av hur många spelare som deltar i varje omgång. Istället vet du redan från start hur hög vinsten kan bli. Ett annat tips som vana spelare kan använda är att spela med flera brickor. Som ny spelare kan det vara svårt att hålla reda på fler än en bricka men du som har rutin kan hinna med tre till fyra i varje omgång. En fördel med en del bingospel online är att numren fyller i sig själva och därmed behöver du inte stressa med att kryssa för. Spel som själv fyller i nummer är positivt eftersom dina vinstchanser minskar om du missar att göra ett eller flera kryss.

Bonusar

Är du ute efter höga vinster kan det vara en god idé att hålla utkik efter spel som erbjuder bonusar. De flesta bingosidor på nätet erbjuder välkomstpresenter som du får efter du har registrerat dig. Det är inte ovanligt att din första insättning matchas med 50 eller 100 % upp till en specifik summa. Har du riktigt tur behöver du inte ens göra en insättning med egna pengar utan kan börja spela på direkten. Vad som är viktigt att tänka på i detta avseende är sajtens omsättningskrav. Gör en jämförelse mellan olika sidor och ta hänsyn till olika aspekter som utbud, välkomstbonus, behandling av personuppgifter samt omsättningskrav.

Chattmoderatorns viktiga roll

På de olika bingosidorna finns ofta en eller flera moderatorer. De har ansvar för att chatten blir trevlig och att spelet blir en underhållande stund. Moderatorerna kan naturligtvis inte göra så att specifika nummer dras men de har ändå en viktig funktion. I chattarna kan diskussionen nämligen bli livlig och det är viktigt att du inte tappar fokus från brickorna. Moderatorns uppgift är att hålla koll på att alla deltagare sköter sig. I bingospel ska det inte finnas några negativa distraktionsmoment utan spelet ska ge underhållning. Om du själv vill arbeta som moderator eller värd är det en fördel att du har ett stort intresse av både bingo och människor.

 

 

Categories: Bingo strategi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *