Strategi för bingo

No Comments

Det kan låta osannolikt att ett spel som är baserat på slumpen kan ha en strategi för att öka chanserna till vinst. Chansen att vinna när man spelar bingo går väl inte att påverka? Sanningen är att det finns flera smarta strategier att använda sig av för att förbättra oddsen att lyckas när man spelar bingo. Du som gillar bingo och ofta spelar det online bör verkligen fortsätta läsa för att lära dig de mest grundläggande taktikerna för det här spelet. Om du sedan kommer ihåg att följa det du har lärt dig här nästa gång du spelar kommer du märka att rätt strategi verkligen påverkar spelets utfall. Naturligtvis kan inga garantier lämnas för att du vinner nästa gång men om teknikerna du lär dig tillämpas konsekvent kommer förbättringen successivt.

Den som är van bingospelare behöver knappast få reglerna förklarade för sig men för att på bästa sätt illustrera den första av strategierna tar vi det helt kort. Varje spelare har ett visst antal brickor med fem gånger fem rutor på vardera. Varje ruta har en siffra i sig och med en tombola dras nummer slumpmässigt fram antingen av en fysisk person eller av en slumpgenerator. Om en spelare har numret på sin bricka kryssar spelaren i regel för den ruta där numret finns eller markerar rutan på annat sätt. När samtliga nummer på en rad, eller i bästa fall på en hel bricka, har dragits fram får spelaren någon typ av vinst. I regel ropar samma spelare samtidigt ordet “bingo” enligt en tradition från spelets barndom.

Minimera motståndet

Eftersom nummer slumpmässigt dras fram ända tills någon av de deltagande spelarna fått bingo säger matematiken att ju fler rutor med nummer som finns i spel, desto svårare blir det att få bingo på sin egen bricka. För att vara tydlig i överkant: om endast en spelare spelar under en omgång och deltar med en bricka kommer den spelaren till slut få bingo. Detta kan naturligtvis ta oerhört lång tid men till slut kommer brickans samtliga nummer ha slumpats fram. Av det resonemanget följer att du har större chans att vinna ju mindre motståndet i form av andra spelare är. En viktig strategi är därför att välja bingosalar eller omgångar på nätet med färre deltagare. Ibland är antalet deltagare begränsat av den som anordnar spelet och andra gånger blir inte alla platser tillsatta.

Ta större andel brickor

Ett liknande sätt som beskrevs tidigare där du bör undvika spel med många deltagare, är att spela med ett större antal brickor. Fler brickor utgör en större andel av det totala antalet och om vi säger att spelet börjar med hundra brickor kommer den som endast har en bricka ha en procents chans att vinna. Om antalet brickor är två dubbleras sannolikheten till vinst och med stigande antal stiger också sannolikheten. Den andra strategin för att lyckas är därför att spela med fler brickor, ju fler desto bättre när det gäller oddsen för vinst. Den nackdel som eventuellt måste tas med i beräkningen är att varje bricka kostar pengar, så den som vill maximera sina chanser med denna metod måste se till att ha råd innan och jämföra vinstpriset med priset på brickorna.

Glöm ditt magiska tänkande

Många av de spelare som spelar lotto väljer ofta serier med nummer som de känner något extra för. Ett exempel på detta kan vara till exempel någon som alltid spelar på sina barns födelsedagar vecka in och vecka ut. Inom bingo förekommer också detta beteende och många spelare väljer just “sin turbricka” varje gång de får chans. Eftersom både lotto och bingo är spel där slumpen är helt avgörande är den här hemsnickrade strategin bevisligen helt oduglig. Du som alltid väljer din favoritbricka eller uppsättning med brickor kan därför antingen fortsätta eller sluta upp med det – det påverkar nämligen inte dina chanser. Samtidigt kan någon kanske finna tröst i denna information nästa gång som denne inte får tag i just de magiska brickorna som man var ute efter.

 

Categories: Bingo strategi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *