Olika vinster för bingospelare

No Comments

Bingo är ett spel som går ut på att slumpvisa siffror dras och de som spelar markerar dessa siffror på en spelbricka som består av ett antal rutor med siffror på. När du har fått exempelvis fem rutor i rad ska du ropa “bingo!” och då har du vunnit. Det finns många olika former av bingo, exempelvis mönsterbingo, variantbingo och amerikansk bingo men de flesta av dessa varianter påminner om varandra. Det finns idag ungefär 100 bingohallar i Sverige som ofta är välbesökta av många olika kategorier av människor. Spelet älskas av många då det är ett spel med enkla regler. Detta är även ett bra tillfälle för att träffas och umgås med sina bekanta eller skapa nya bekantskaper. Det finns även ett stort samband mellan idrottsföreningar och bingo i Sverige.

 

Det är faktiskt så att det allra första bingospelet som tog plats i Sverige arrangerades av idrottsföreningen Gunnarstorps IF redan år 1961. Alla bingohallar i Sverige har någon form av förmånstagare som är ideell, såsom olika idrottsföreningar. För att föreningarna ska få vara med i denna organisation är kravet att de har någon form av verksamhet för barn och ungdom. Många svenska idrottsföreningar har denna verksamhet att tacka för att de har överlevt genom alla år. Bingo och idrott går alltså hand i hand i Sverige. Under en period på cirka tio år genererar bingon omkring 10 miljarder kronor till föreningslivet, vilket är enorma summor med pengar som behövs för att kunna bedriva denna idrottsverksamhet som är viktig för både barn, ungdomar och vuxna och för folkhälsan..

Bingolotto

De allra flesta svenskar känner idag till TV-programmet Bingolotto som började sändas på lokal-TV i Göteborg år 1989, med Leif “Loket” Olsson som programledare. Programmet blev ganska snabbt en succé och under 90-talet spelade nästan varenda svensk familj bingo framför TV:n tillsammans med “Loket”, då i en ny kanal, TV4. Även Bingolotto är känt för att generera enorma summor pengar tillbaka till föreningslivet och programmet sänds än idag på TV4 varje vecka. Många spelar dock inte bara bingo för att stödja föreningslivet och kanske sin egen klubb, utan många spelar bingo för att vinna fina vinster i form av pengar eller produkter av olika slag samt för att fördriva tiden en stund. Vinstsummorna och priserna inom bingon kan variera stort och kan bestå av allt från småsummor till mycket stora belopp.

Vinsterna

Det finns en del roliga exempel från Bingolotto där spelare som har fått bingo har ringt in till programmet och vunnit vinster som till exempel kattmat för ett helt år, trots att spelaren inte har någon katt, eller en årsförbrukning av kaffe. Oftast har vinsten en liten twist i detta TV- program och vinnaren får oftast något mer värdefullt. Många gånger är priserna stora och värdefulla, exempelvis en resa eller en bil. Det som är roligt med bingospel är att du kan vinna både pengar och produkter av olika slag. I vissa typer av bingospel, som amerikansk bingo, finns det ibland en jackpott som bara växer och växer under spelets gång och som vinnaren sedan får ta del av. Det är spelarnas alla insatser som gemensamt bidrar till denna typ av jackpott.

Onlinebingo

Nu för tiden kan du även ägna dig åt att spela bingo via internet, så kallad onlinebingo. Detta är ett bra alternativ för dig som kanske inte riktigt orkar ta dig ut och som inte vill spela på plats i en lokal. Det finns olika typer av insatser som du kan göra i form av olika storlekar på summan och detta avgör sedan hur mycket du har möjlighet att vinna. År 2008 betalades den största vinsten någonsin ut på onlinebingo i Sverige. Den gick till en kvinna som hade spelat på MariaBingo online och hon vann hela 1,3 miljoner kronor efter att ha ägnat sig åt bingo på den sajten under cirka två år. År 2002 vann en annan svensk kvinna 31 miljoner kronor i TV-programmet Bingolotto.

Categories: Bingo historia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *