Några olika typer av bingospel

No Comments

Bingo online erbjuder många olika spel och du kan spela 30-bollarsbingo, 75-bollars, 80-bollars eller 90-bollarsbing. 90-bollarsbingo har sina rötter i Storbritannien och är den variant av bingo som är vanligast i Europa, Nya Zeeland och Australien. Numren på bingobrickan består av tre rader, nio kolumner och fem numrerade rutor samt fyra tomma rutor per rad. Siffrorna är slumpmässigt utplacerade på brickan, till skillnad från 75-bollarsbingo där varje kolumn har en nummerserie. En remsa i 90-bollarsbingo har sex bingobrickor med numren 1-90 spridda över sex brickor. 80-bollars bingo ligger mellan den mindre varianten med 75 bollar och den större med 90 bollar och har en bricka bestående av 16 rutor.

Bingoremsan består av fem individuella brickor med nummer mellan 1 och 80. Remsorna kan dock variera mellan olika casinon men på alla versioner hittas numren 1-80. Bingo med 30 bollar är ett snabbt bingospel som även går unde rnamnet ‘snabbingo’. Bingobrickan är väldigt liten med bara tre kolumner och tre rader och består av totalt nio stycken rutor. 30 nummer ropas ut under en spelomgång och det som skiljer denna version från andra är att du vinner när din bricka är helt fylld, vilket betyder att varje ruta måste markeras. Om du spelar bingo online kan du vinna extra priser om du lyckas skapa särskilda mönster på brickan, exempelvis ett x.

Amerikansk och brittisk bingo

Amerikansk bingo utvecklades i USA och spreds sedan till Europa. Amerikansk bingo påminner om variantbingo men har små viktiga skillnader. Amerikansk bingo spelas som vanlig bingo och variantbingo med 75 bollar och brickor med 25 nummer och består av ett rutnät med fem rader och fem kolumner. Brickorna för amerikansk bingo har dock en jokerruta. Jokerrutan hittas i mitten av spelfältet och är blank eller förkryssad när du börjar spela. Oavsett hur den ser ut är den vild och kan ingå i samtliga vinstkombinationer. Brittisk bingo, som ursprungligen kallades ‘housey housey’, är väldigt populärt i Storbritannien och Australien samt i bingorum online men kallas då 90-bollarsbingo.

Klassisk bingo och variantbingo

Klassisk bingo är det spel som legat till grund för många av de olika bingovarianterna som spelas i Sverige. Klassisk bingo kom till Sverige på 60-talet och är en slags 75-bollarsbingo. Spelet blev snabbt populärt över hela Sverige. Det är en klar fördel att kunna klassisk bingo om du ska lära dig andra typer av bingo. Variantbingo är en förfining av det vanliga bingospelet och erbjuder längre spel och fler rundor, vilket gör spelet både roligare och mer spännande. Variantbingo är otroligt populärt online och är en av de mest spelade bingovarianterna. Spelets engelska namn är ‘Combination Bingo’, vilket ibland används i bingorum online. Variantbingo är dessutom väldigt populär i bingohallar över hela landet.

Dansbingo, kobingo och drive in-bingo

Dansbingo är ett stort nöje för de som tycker om både dans och bingo. Dansbingo är ett roligt och socialt spel vid privata fester och på dansbanor. Spelet kan dessutom anpassas till andra sociala tillställningar. Kobingo är en ganska vanlig bingotyp i Sverige, i England och på kontinenten. Kobingo är ett spel som spelas ute på landsbygden eftersom det behövs tillgång till kor och hagar. För den som inte har några kor kan kobingo spelas med andra mindre djur som exempelvis kaniner eller marsvin. Drive in-bingo har blivit mer populärt i Sverige. Denna typ av bingo anordnas vanligtvis av idrottsrörelser och spelas på en stor parkering där man spelar utan att lämna bilen.

Bingo, ett oerhört populärt spel

Det är få spel som är så populära och som har så stor variation som bingo. Spelare som spelar klassisk bingo behöver bara få en hel rad, lodrät eller vågrät, för att vinna. När spelaren fått en hel rad och ropat bingo kan han eller hon njuta av vinsten. 90-bollsbingo är väldigt populärt då det är ett spännande spel som är lätt att lära sig. Det finns ofta en jackpott att vinna när du spelar online. Bingo är ett mycket socialt spel där småprat med motspelarna är en stor del av nöjet. Bingo spelas online, i hemmet, i bingohallen, på parkeringsplatsen, i hagar, på festen och dansbanan. Denna otroliga variation är ganska oslagbar.

 

Categories: Om Bingo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *